سنسورهای تشخیص حرکت چگونه کار می کنند؟
سنسور حرکت یا ردیاب حرکت، وسیله ای الکترونیکی است که از حسگر برای تشخیص افراد یا اشیاء نزدیک استفاده می کند. سنسورهای حرکتی جزء مهم هر سیستم امنیتی هستند. هنگامی که یک سنسور حرکت جانداری رل تشخیص می دهد، یک هشدار به سیستم امنیتی شما و در سیستم های جدیدتر، مستقیماً به تلفن همراه شما ارسال می کند. اگر مشترک یک سرویس نظارت بر آلارم شده اید، حسگرهای حرکتی را حتی می توان برای ارسال هشدار به تیم نظارت شما پیکربندی کرد. در ادامه این مطلب درباره سنسورهای تشخیص حرکت در نقشه سیم کشی خانه هوشمند بیشتر صحبت خواهیم کرد.

کاربردهای سنسور تشخیص حرکت در نقشه سیم کشی خانه هوشمند
سنسورهای تشخیص حرکت معمولاً برای موارد زیر استفاده می شوند:
- تشخیص دهید که چه زمانی یک مزاحم احتمالی نزدیک یا داخل خانه یا محل کار شما است.
- در صورت ورود افراد به مناطق ممنوعه به شما هشدار می دهد. در خانه، این ممکن است زیرزمین یا گاراژ باشد.
- صرفه جویی در انرژی با روشن کردن چراغ ها در یک منطقه فقط در صورت نیاز.
انواع مختلفی از دستگاه های امنیتی از سنسورهای تشخیص حرکت استفاده می کنند:
- دزدگیرهای جاده ای
- چراغ های فعال حرکتی
- دوربینهای حسگر حرکت، از جمله دوربینهای زنگ در و دوربینهای نورافکن
- آشکارسازهای حرکتی داخل ساختمان، از جمله حسگرهای حرکتی ایمنی حیوانات خانگی
- سنسورهای حرکت شناور برای ایمنی استخر
- برخی از سیستم های هشدار پزشکی
میتوانید از حسگرهای حرکتی برای روشن کردن خودکار چراغ هنگام نزدیک شدن شخصی به خانهتان، به صدا درآوردن زنگ هشدار هنگام تشخیص حرکت در اتاق نشیمن، یا راهاندازی دوربین حسگر حرکت برای شروع ضبط وقتی که شخصی وارد خانهتان میشود، استفاده کنید.

سنسورهای تشخیص حرکت چگونه کار می کنند؟
انواع مختلفی از فناوری حسگر حرکت وجود دارد - فراصوت فعال و مادون قرمز غیرفعال (PIR) دو گزینه محبوب هستند، اگرچه آشکارسازهای مایکروویو، توموگرافی و فناوری دوگانه نیز سهمی از بازار را به خود اختصاص میدهند.
یک آشکارساز حرکت اولتراسونیک فعال امواج صوتی اولتراسونیک را ساطع می کند که از اجسام منعکس شده و به نقطه انتشار اولیه بازمی گردد. هنگامی که یک جسم متحرک امواج را مختل می کند، سنسور عمل مورد نظر را فعال می کند و آن را کامل می کند، خواه چراغ را روشن کند یا زنگ خطر را به صدا درآورد. حسگرهای اولتراسونیک می توانند اشیاء را بدون توجه به رنگ، نوع سطح یا نوع مواد (یعنی فلزی در مقابل غیرفلزی) تشخیص دهند. آنها حتی می توانند اشیاء نیمه شفاف را تشخیص دهند، اگرچه این معمولاً برای کاربردهای صنعتی در نظر گرفته شده است.
سنسورهای تشخیص حرکت، چراغها و حسگرهای مورد استفاده در سیستمهای امنیتی خانه عموماً به سنسورهای PIR متکی هستند. اینها انرژی مادون قرمز را که انسان و حیوانات به صورت گرما آزاد می کنند، شناسایی می کنند. اگر حسگر حرکت افزایش انرژی مادون قرمز را تشخیص دهد، به این معنی که شخصی به سنسور نزدیک شده یا در محدوده آن راه رفته است، پانل کنترل امنیتی خانه را مطلع می کند و زنگ هشدار به صدا در می آید. سنسورهای PIR را میتوان طوری تنظیم کرد که تغییرات کوچک در انرژی مادون قرمز را نادیده بگیرد، بنابراین اگر گربه یا سگ خانواده از کنار آن راه میرود یا دمای خانه کمی نوسان میکند، هشداری را ایجاد نمیکنند.

برخی دیگر از سنسورهای تشخیص حرکت از فناوریهای مایکروویو یا توموگرافی استفاده میکنند که هر دو امواج تشعشع را منتشر میکنند ( مایکروویو و الکترومغناطیسی). وقتی کسی یا چیزی امواج تشعشع را مختل می کند، سنسور زنگ خطر را به صدا در می آورد.
آشکارسازهای با فناوری دوگانه، همانطور که از نامشان پیداست، حسگرهایی هستند که برای تماشای حرکت به دو فناوری مختلف تشخیص حرکت متکی هستند. اینها نسبت به آلارمهای کاذب کمی نفوذناپذیرتر هستند، زیرا برای به صدا درآمدن زنگ هر دو فناوری باید خاموش شوند.
مطالب کاربردی دکتر BMS
نرم افزار (اپلیکیشن) خانه هوشمند
سیستم (کنترل) هوشمند چیست و چه کاربردیهایی دارد؟
انواع روشهای هوشمندسازی ساختمان
تجهیزات هوشمندسازی (ساختمان)
پکیج هوشمندسازی ساختمان
هوشمندسازی بی سیم و تفاوت آن با هوشمندسازی سیمی
هوشمندسازی استخر
سنسور حرکتی کوچک
امکانات و ویژگی های خانه هوشمند
پروتکل های خانه هوشمند
هوشمندسازی ساختمان
انواع تجهیزات هوشمند
قیمت هوشمندسازی خانه
خانه هوشمند چیست