X

هوشمندسازی مدرسه

هوشمندسازی مدرسه

هوشمندسازی مدرسه برای پرورش نسل جدیدی از حرفه ای ها که قرار است از استعدادهای بالقوه خود در عصر طلایی اطلاعات بهترین استفاده را ببرند، توسط بسیاری از کشورها به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است. برای تکمیل هوشمندسازی مدرسه به بهترین نحو، ابتدا باید زیرساخت های لازم را آماده کنیم و سپس به معلمان و کارکنان فعال در نگارش کتاب های درسی کمک کنیم تا محتوای آموزشی را پیرو نیازهای جدید آموزشی تهیه کنند.

بیشتر بخوانید : قیمت هوشمندسازی 

تکنولوژی هوشمندسازی مدرسه

مدرسه هوشمند مدرسه‌ای است که در آن کلیه فرآیندهای اجرایی مانند مدیریت، نظارت، کنترل، تدریس، یادگیری، منابع آموزشی و آموزشی، ارزشیابی، مستندسازی و کار اداری، ارتباطات و راه‌حل‌های توسعه مبتنی بر فناوری اطلاعات با سیاست‌های سیستم آموزشی با استفاده از  پروتکل های خانه هوشمند همسو می‌شوند.

مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش در سند روش هوشمندسازی مدرسه این موضوع را تعریف کرده است: «مدرسه هوشمند به عنوان یکی از مهمترین اجزای نظام آموزشی، سازمان آموزشی پویا و یادگیرنده است که مدیریت آن را مد نظر قرار داده است. به طور سیستماتیک برای آماده سازی دانش آموزان در سطوح مختلف برای زندگی در عصر اطلاعات و ارتباطات بازسازی شده است.

 در مدرسه هوشمند همه فرآیندها مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است و برای بهبود سیستم آموزشی پژوهش محور است.

 

حس خوب بعد از هوشمندسازی مدارس

ویژگی های هوشمندسازی مدرسه

  • محیط یادگیری: در یک مدرسه هوشمند، یادگیری با توجه به تفاوت های فردی دانش آموزان ارائه می شود و محتوای چند رسانه ای و پژوهش محور بر تولید دانش تأکید دارد. در این محیط معلمان و کارکنان توانمند و متخصص مشتاق استفاده از فناوری های نوین هستند. بر این اساس باید امکانات ارتباطی مناسب برای حضور آنلاین در اینترانت برای دانشجویان و کادر آموزشی ایجاد شود تا هر دو طرف بتوانند بدون مشکل به شبکه ارتباطی متصل شوند. تعامل پویا بین مدرسه، دانش‌آموزان و والدین دانش‌آموزان به تحقق اهداف عالی آموزش و پرورش کمک می‌کند.
  • تولید دانش: استقلال زمان و مکان در ارائه دانش، نوآوری ساختاری و آموزشی در آموزش و یادگیری باعث می‌شود که کاستی‌های نظام سنتی برطرف شود. علاوه بر این، مدرسه می توانند استعدادهای بالقوه دانش آموزان را شناسایی و پرورش دهند.
  • فعالیت های اجتماعی: یکی از مهم ترین اهداف پیاده سازی مدرسه هوشمند، انجام فعالیت های پژوهشی به صورت تیمی است. بسترهای ارتباطی مناسب مانند شبکه ملی ارتباط و اینترانت به دانش آموزان و معلمان این امکان را می دهد که از منابع مختلف استفاده کرده و با ترکیب آنها به بهترین شکل ممکن بر آموزش و یادگیری تمرکز کنند. رویکردی که تفکر خلاق و توسعه ایده ها را تشویق می کند.

اینترنت اشیا در مدرسه هوشمند

محیط های هوشمند سه هدف اصلی را دنبال می کنند: یادگیری، استدلال و پیش بینی. به عبارت ساده تر، محیط های هوشمند، یا دقیق تر، دستگاه های هوشمند، باید بیاموزند که محیط چگونه کار می کند و چگونه هنگام تشخیص سیگنال واکنش نشان دهند یا اقدام کنند.

هپشمندسازی مدرسه

محیط هوشمند محیطی است که می تواند دانشی در مورد محیط کسب کند و از این دانش برای بهبود عملکرد محیط استفاده کند. برخی از کاربران بر این باورند که مدرسه هوشمند شامل مجموعه ای از کلاس های درس مجهز به ویژگی های فنی مانند تخته های هوشمند است، در حالی که مدرسه هوشمند و یادگیری مبتنی بر اینترنت اشیا قبل از ورود به کلاس شروع می شوند.

مدرسه هوشمند که مبتنی بر مبانی اینترنت اشیا است، ابتدا به دنبال راه حلی برای تجهیز خدمات مدرسه به فناوری اینترنت اشیا خواهد بود. اتوبوس‌های مدرسه یا خدمات را به اینترنت اشیا متصل می‌کند تا والدین بدانند چه زمانی فرزندشان از مدرسه خارج است.

علاوه بر این، سیستم‌های گرمایش، سرمایش و تهویه هوشمند HVAC هنگامی که دمای ساختمان مدرسه (به مقاله هوشمندسازی ساختمان مراجعه کنید.)و کلاس‌های درس به زیر یک نقطه معین می‌رسد، تجهیزات هوشمند را فعال می‌کنند و در نتیجه باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف انرژی و صرفه‌جویی در هزینه می‌شود. به غیر از یادگیری، اینترنت اشیا امنیت، امور دانش‌آموزی، منابع آموزشی داخلی و خارجی، منابع انسانی و مدیریت مالی را برای مدرسه هوشمند به ارمغان می‌آورد. در کلاس‌ها و راهروهای مدرسه، حسگرها می‌توانند به طور خودکار نور و صدای معلم را در کلاس تنظیم کنند و راهروها و محیط مدرسه را از نزدیک زیر نظر بگیرند.

بیشتر بخوانید : خانه هوشمند

با ورود رایانه به مراکز آموزشی، به ویژه رایانه های متصل به شبکه های اطلاعاتی مانند شبکه رشد، تغییرات عمده ای در کلاس های درس به وجود آمد که زمینه ساز تغییر در ساختارهای آموزشی، الگوهای رفتاری نظام آموزشی و محتوای آموزشی شده است.

هوشمندسازی مدارس

 

به طور کلی، سیستم‌های آموزشی سنتی بر آموزش افرادی تمرکز دارند که قرار است در زمینه‌های صنعتی خاص کار کنند، در حالی که واقعیت این است که سیستم‌های آموزشی باید مطابق با تحولات فعلی تغییر کنند.

کلاس ها معمولاً به شش ابزار کامپیوتری اساسی، یک دیتا پروژکتور، یک تخته هوشمند، نرم افزار آموزشی هوشمند و تجهیزات اینترنت اشیا نیاز دارند.

چالش های پیش روی هوشمندسازی مدرسه چیست؟

یکی از بزرگترین موانع تحقق طرح هوشمندسازی مدرسه، باورهای فرهنگی جامعه است. در حالی که کارشناسان آموزش و ارتباطات بر نقش موثر فناوری‌های نوین مانند اینترنت اشیا در پیشبرد اهداف آموزشی تاکید دارند و معتقدند فناوری‌های جدید به دانش‌آموزان در یادگیری مفاهیم جدید کمک می‌کند، مقاومت زیادی برای دستیابی به این مهم وجود دارد.

متأسفانه برخی از خانواده ها بر این باورند که رایانه فقط وسیله ای برای بازی و سرگرمی است و دانش آموزان فقط در حالی که پشت میز می نشینند و کتاب های درسی در جلوی آنها باز است به مطالعه و یادگیری می پردازند.

بیشتر بخوانید : پکیج هوشمند سازی خانه

دومین مشکل مهم عدم دسترسی همه افراد جامعه به شبکه های ارتباطی است. متاسفانه هنوز برخی از مناطق و روستاها به شبکه های ارتباطی دسترسی ندارند و گاه به دلایل مختلف شبکه های ارتباطی کند می شوند.

جمع بندی

در ساده ترین تعریف، مدرسه هوشمند به واحدهای آموزشی اطلاق می شود که سعی در ارائه خدمات آموزشی جامع از طریق مکانیسم آموزش الکترونیکی حضوری و حفظ خط مشی های نظام آموزشی دارند. مدرسه هوشمند می توانند برنامه های درسی را با انعطاف بیشتری ارائه دهند و از روش های جدید برای آموزش دروس ساده و پیچیده استفاده کنند.