X

همه چیز درمورد هوشمندسازی ساختمان

تا حالا با خودتان فکر کرده‌اید که زندگی در یک خانه هوشمند چه لذتی دارد؟ اگر با ساختمان هوشمند و تکنولوژی‌هایی که در آن به کار برده می‌شود به خوبی آشنایی ندارید تنها کافیست که به تلفن همراه هوشمند خود نگاهی بیاندازید و ببینید که هنگام خرید و کار با آن چه لذتی را تجربه کرده‌اید؟ درواقع اولین وسیله‌ای که مفهوم تکنولوژی هوشمند را وارد زندگی ما کرد، تلفن همراه هوشمند بود. همه ما زمانی که گوشی‌های ساده‌ای داشتیم و از آن‌ها استفاده می‌کردیم را به خوبی به یاد داریم. اما پس از اینکه تلفن‌های همراه هوشمند وارد زندگی ما شد و یک صعود شگفت‌انگیز از موبایل‌های ساده به موبایل‌های هوشمند داشتیم و با مفهوم سیستم های هوشمند ساختمان به یکباره آشنا شدیم، احساس فوق‌العاده‌ای را تجربه کردیم. حالا فرض کنید در یک خانه هوشمند زندگی می‌کنید و از چندین وسیله هوشمند در کنار یکدیگر استفاده می‌کنید، چه لذتی دارد؟ 


شاید حس خوب نهایت آرامش و رفاه در یک خانه هوشمند را نتوان در کلمات بیان کرد اما با زندگی در چنین خانه‌ای می‌توانید طعم شیرین استفاده از تکنولوژی هوشمند را به صورت وسیعی بچشید. چراکه دیگر مجبور نیستید کارهای روزانه و تکراری را انجام دهید بلکه می‌توانید انجام آن‌ها را به امکانات و ماژول هوشمند سازی ساختمان که در خانه شما استفاده می‌شود بسپارید. از طرفی امنیت منزل شما به طور ویژه‌ای افزایش پیدا می‌کند و از همه مهم‌تر به طور ویژه‌ای در مصرف برق و آب صرفه‌جویی می‌شود. البته مزایای خانه هوشمند تنها به این موارد محدود نمی‌شود. در ادامه این مقاله علاوه‌بر اینکه شما را بیشتر با هوشمندسازی ساختمان و سیستم هوشمند آشنا می‌کنیم به مزایای بیشتری از خانه هوشمند اشاره خواهیم کرد. 

 

خانه هوشمند


سیستم هوشمند چیست؟


برای اینکه با سیستم هوشمند به خوبی آشنا شوید، ابتدا باید با تعریف هوشمند سازی منزل آشنا شوید. از این‌رو بهتر است به مثال یک شبکه کامپیوتری توجه کنید. اگر بخواهیم چندین سیستم کامپیوتری را به یکدیگر متصل کرده و یک شبکه کامپیوتری ایجاد کنیم به یک سیستم قدرتمند نیاز داریم که آن را به عنوان یک سرور در نظر بگیریم و سایر سیستم‌ها را به عنوان کلاینت در نظر می‌گیریم. تمامی سیستم‌های کلاینت را به یکدیگر وصل می‌کنیم و سپس آن‌ها را به سیستم سرور وصل می‌کنیم از این‌رو تمامی سیستم‌های کلاینت از طریق سیستم سرور قابل کنترل، مدیریت و برنامه‌ریزی هستند. درواقع این مسئله موجب می‌شود که نیازی نباشد تا بر روی تک تک سیستم‌های کلاینت به صورت جداگانه نرم‌افزاری را نصب کنیم به گونه‌ای که می‌توان از طریق سیستم سرور تمامی سیستم‌ها را برنامه‌ریزی کرد.برای هوشمند سازی ساختمان خود می توانید از طریق وب سایت نیازیتو انواع سیستم های هوشمند ساختمان را مشاهده کنید و از هزینه هوشمند سازی ساختمان با خبر شوید. 


درواقع سیستم هوشمندی که در یک خانه یا ساختمان پیاده‌سازی می‌شود نیز بر همین اساس پیاده‌سازی می‌شود به گونه‌ای که تمامی امکانات و ماژول‌های هوشمند علاوه‌بر اینکه با یکدیگر در ارتباط خواهند بود به یک سیستم هوشمند مرکزی متصل می‌شوند تا از طریق یک نقطه مرکزی قابل مدیریت، کنترل و برنامه‌ریزی باشند. امکانات و ماژول‌های هوشمندی که می‌توان از آن‌ها در خانه استفاده کرد تا آن را به یک خانه هوشمند تبدیل کرد شامل: سیستم روشنایی هوشمند، سیستم صوتی و تصویری هوشمند، سیستم حفاظت و امنیت هوشمند، سیستم آبیاری هوشمند، سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند، آیفون تصویری هوشمند، آسانسور هوشمند، پرده برقی هوشمند و .... است. 
تمامی این سیستم‌ها در یک خانه هوشمند با یکدیگر در ارتباط هستند به گونه‌ای که حسگر پنجره هوشمند به دوربین هوشمند پیامی را ارسال می‌کند تا دوربین هوشمند پروسه تصویربرداری را آغاز کند. علاوه‌بر این تمامی این سیستم‌ها و امکانات هوشمند به یک سیستم مرکزی هوشمند متصل می‌شوند که سیستم مدیریت هوشمند ساختمان نام دارد. درواقع این سیستم مدیریت هوشمند ساختمان است که به عنوان یک نقطه مرکزی در خانه هوشمند امکان مدیریت، کنترل و برنامه‌ریزی تمامی سیستم‌های هوشمندی که در خانه پیاده‌سازی شده‌اند را چه از راه دور و چه از راه نزدیک برای تمامی اهالی خانه فراهم می‌کند. به گونه‌ای که وقتی در خانه حضور دارید می‌توانید با استفاده از اسمارت فون خود تک تک سیستم‌های هوشمندی که در منزل شما پیاده‌سازی شده است را کنترل و مدیریت کنید و زمانی که از منزل خود خارج می‌شوید می‌توانید با استفاده از اپلکیشن خانه هوشمند یا Smart Home تمامی سیستم‌های هوشمندی که در داخل منزل خود دارید را کنترل و مدیریت کنید. در ادامه شما را با انواع خانه‌های هوشمند و مزایا و معایبی که دارند آشنا خواهیم کرد.برای اطلاع از انواع روش هوشمند سازی ساختمان  و ساخت خانه هوشمند میتوانید از طریق وب سایت نیازیتو از هزینه هوشمند سازی خانه با خبر شوید و  با جدیدترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان آشنا شوید.


انواع روش‌های پیاده‌سازی خانه هوشمند


تمامی سیستم‌های هوشمند و سیستم مدیریت هوشمند مرکزی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم به دو شکل مختلف به یکدیگر متصل می‌شوند. روش اول استفاده از شبکه Wi-Fi است که اصطلاحا به این نوع خانه هوشمند، خانه هوشمند بیسیم یا هوشمندسازی ساختمان بیسیم می‌گویند. و روش دوم استفاده از کابل است که به این نوع خانه هوشمند، خانه هوشمند باسیم می‌گویند. استفاده از هر یک از این روش‌ها برای پیاده‌سازی خانه هوشمند در شرایط خاصی امکان‌پذیر است. درواقع استفاده از روش کابل‌کشی برای هوشمندسازی ساختمان به تخریب و تعویض سیم‌کشی و تابلو برق سنتی نیاز دارد از این‌رو هزینه‌های شما برای هوشمندسازی ساختمان افزایش پیدا می‌کند بنابراین پیشنهاد می‌شود از این روش هوشمندسازی برای خانه‌های در حال ساخت استفاده گردد تا در آینده نیازی به تخریب برخی از بخش‌های ساختمان و تعویض سیم‌کشی و تابلو برق نباشد. مهم‌ترین ویژگی که این روش برای پیاده‌سازی خانه هوشمند دارد این است که به هیچ وجه قطعی در ارتباط بین سیستم‌های هوشمند با یکدیگر و با نقطه مرکزی رخ نخواهد داد. اما روش استفاده از شبکه Wi-Fi جهت هوشمندسازی ساختمان به هیچ‌گونه تخریب، تعویض سیم‌کشی سنتی و تابلو برق نیازی ندارد به گونه‌ای که می‌توان در کنار سیم‌کشی سنتی و تابلو برق سنتی از این روش برای داشتن خانه‌ای هوشمند استفاده کرد. 
 

مطالب کاربردی دکتر BMS

نرم افزار (اپلیکیشن) خانه هوشمند

سیستم (کنترل) هوشمند چیست و چه کاربردی‌هایی دارد؟

انواع روش‌های هوشمندسازی ساختمان

تجهیزات هوشمندسازی (ساختمان)

پکیج هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی بی سیم و تفاوت آن با هوشمندسازی سیمی

هوشمندسازی استخر

سنسور حرکتی کوچک

امکانات  و ویژگی های خانه هوشمند

پروتکل های خانه هوشمند

هوشمندسازی ساختمان

انواع تجهیزات هوشمند

قیمت هوشمندسازی خانه

خانه هوشمند چیست